Цирконият не е за подценяване

Все повече хора започват да се доверяват и харесват така нареченият заместител на диаманта. И в това няма нищо странно, тъй като този на практика имитационен камък е достъпен на пазара и не отстъпва по блясък на другите скъпоценни камъни.
За познавачите на бижута (Силициев карбит кристал) цирконият е трън в очите, но въпреки това може да излъжи некомпетенто просто око, а нали това е главната цел на този новооткрит метал. И все пак наименованието му в буквален превод от персийски zargon означава “златен цвят”, така че не се притеснявайте ако някой разпознае малкия ви трик със стъкълцата, важното е че ще засияете и със сигурност ще се влюбите в тях. Както знаем най-добрите приятели на жените са именно диамантите, а сега циркониите.

бижута колие с цирконии

Колие с цирконии

Цирконият е прозрачен, среща се в почти всички цветове, но както знаем прозрачността му е за предпочитане.
Цирконият е силен, мек, пластичен, лъскав, сиво-бял метал. Като цяло изключително устойчив на корозия. Въпреки това е бързо атакуван от флуороводородна киселина, дори в ниски концентрации. Цирконият се използва, за хирургически инструменти, също така за стомана сплав, като втвърдяване агент. Цирконият е естествен скъпоценен камък и е произведен като евтин заместител на диаманта.
И въпреки че това не е скъпоценен камък, а метал в наши дни той не се използва само в химичната промишленост, а дълбоко е навлязал в бижутерския бизнес. За чистота около 99.6% се предлага на цена от около $ 150/kg. Бижутерия.

Коментирай